Samsung Galaxy S8 si S8+, primele preturi pentru Romania

galaxy-s8-1
Samsung pare să își fi făcut foarte bine temele cu lansarea de Galaxy S8 și S8 Plus (până la urmă simt și coreenii că au rămas datori după fiasco-ul Note 7 și că au de recuperat), astfel încât cele două telefoane de top au și fost deja listate la precomandă în România. Ocazie cu care ne putem face o idee cel puțin orientativă despre care vor fi prețurile pentru piața de la noi.

Orange a listat cele două flagship-uri Samsung atât în combinație cu un abonament (Orange Me 42) cât și libere de obligații contractuale. Galaxy S8 costă la Orange 795 euro (aproximativ 3620 lei), iar Galaxy S8 plus are un preț de 895 euro (aproximativ 4080 de lei). În ambele cazuri, se poate opta pentru versiunile de culoare Midnight Black sau Orchid Gray. Livrarea este estimată de Orange pentru 20 aprilie, însă pot apărea mici întârzieri.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro

FOTO: cum arată Moto M

Moto-M
Unul dintre terminalele care face subiectul multor materiale speculative este Motorola Moto M, despre care am scris în momentul experienței sale prin AnTuTu Benchmark. Ei bine, după mai multe materiale neoficiale despre specificațiile sale, au început să apară și fotografiile cu telefonul, așa că v-am propus câteva (le găsiți în link-ul sursă) pentru a vă face o impresie despre cum se va prezenta el și din punct de vedere fizic.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro

Samsung a prezentat oficial W2017

samsung-w2017
Este vorba despre un flip-phone Android (un telefon cu clapetă, pentru clasici) și anunțul oficial vine la doar o zi distanță de aunțul făcut de cei de la ZTE, pentru un telefon similar ca și design, cu un nume cel puțin inedit, ZTE CYMBAL-T. Asta mă îndeamnă să întăresc afirmația de ieri, flip-phone-ul nu a murit! Însă asemănările dintre cele două terminale rămân doar la nivel de formă, pentru că W2017-le celor de la Samsung este un high-end.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro

Moto G4 Plus, Moto G4 Play si Moto E3 disponibile in Romania

Moto-G4-Plus
Producătorul de smartphone Lenovo a anunțat că trei noi dispozitive Moto sunt disponibile din luna octombrie în ofertele operatorilor din România, ca urmare și a succesului înregistrat de Lenovo Moto G4, primul smartphone Moto lansat oficial în România, în parteneriat cu Orange în luna august. Cele trei telefoane smart care se vor regăsi în ofertele diferiților parteneri Lenovo sunt modelele Moto G4 Plus, Moto G4 Play și Moto E3.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro

Gresso Diva: un iPhone 7 (si mai) scump

Diva-by-Gresso
De obicei Gresso venea cu propriile terminale, din seria Gresso Regal. Dar a mai avut și tentative de a înnobila și telefoanele celor de la Apple. Oricare din variante era aleasă, elementul comun era dat de prețul exagerat. Ceea ce este valabil și acum, când aceeași companie anunță Diva, un iPhone 7 pregătit, dacă e să ne luăm după nume, în special pentru femei. Snoabe, aș spune eu, puternice și de afaceri, spun cei de la Gresso.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro

Samsung anunta oficial ca renunta la productia de Note 7

note-7
De asemenea, producătorul coreean solicită partenerilor să oprească vânzările acestui model de smartphone și recomandă celor care au deja un Note 7, chiar și pe cele care au înlocuit telefoanele cu probleme, să le închidă și să le returneze. Măsura era oarecum de așteptat după avalanșa de probleme din ultiumul timp, care au apărut după ce Samsung părea că a reușit să rezolve oarecum problemele. Cred că este o decizie mai sănătoasă, pentru că oricum imaginea companiei a avut mult de suferit în urma incidentelor și orice prelungire a acestei agonii ar fi avut un impact negativ și mai mare. Măcar așa Samsung arată că și-a asumat din plin problemele (nu că nu ar fi făcut-o aproape de la început) și că se orientează înspre noile terminale cu care va ataca piața.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro

Galaxy C9, un smartphone Samsung care arata bine

samsung-galaxy-c9
Arată bine cel puțin pe hârtie și la nivel neoficial, pentru că Samsung Galaxy C9 nu a fost încă anunțat oficial. Însă a apărut prin benchmark-uri și prin diferite baze de date pentru certificări, iar informațiile de natură tehnică despre el par să conveargă înspre un nucleu destul de limpede și totodată impresionant. Eu așa văd o alăturare de chipset Qualcomm Snapdragon 625 (cu procesor octa-core de până la 2,0 Ghz) cu o memorie RAM de 6 GB.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro

Cinci argumente in favoarea lui Huawei P9 lite

20160826_115559
Am așteptat cu mare nerăbdare testul de P9 lite, un telefon cu o reputație foarte bună pe piața din România, mai ales din perspectiva raportului preț specificații și un telefon care avea în spate o moștenire destul de grea din partea predecesorului săi. Modelul Huawei P8 lite a fost cel mai vândut smartphone din România, din rețeaua Vodafone, de anul trecut și încă se mai găsește și astăzi în ofertele operatorilor și pe magazinele online de specialitate. Producătorul chinez a ridicat ștacheta odată cu noua generație, venind cu specificații mai apropiate de zona de mid-range, încercând în același timp să țină prețul cât mai competitiv. Dacă reușește sau nu, vom vedea împreună în cele ce urmează. Impresia mea este că Huawei P9 lite este un telefon atractiv, cu potențial de vânzări destul de mare, care valorifică foarte bine banii investiți de un cumprător cu buget limitat și care încearcă să scoată cât mai mult din investiția sa.
L-am testat timp de o lună și am și câteva argumente (unele personale) pentru care P9 lite poate fi recomadat fără probleme. Însă înainte de a trece la enumerarea și justificarea lor, ar trebui să parcurgem împreună lista cu specificații tehnice, pentru a putea vedea unde se plasează din punct de vedere tehnic acest telefon.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro

LG a prezentat modelele X5 si X Skin

lg-x5-x-skin
Ambele terminale par a fi din zona de entry-level spre mid-range, cu specificații tehnice destul de asemănătoare cu cele ale lui LG X Power. De altfel, odată cu cele două noi telefoane, seria X devine una destul de aglomerată și în care diferențele de la un membru la altul al familiei sunt greu de contabilizat.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro

Huawei P9 lansat oficial in Romania

Huawei-P9
Eu v-am spus că a fost o zi încărcată pentru piața de smartphone din România, o zi cu flagship-uri care au fost prezentate oficial și la noi în țară. Iar Huawei P9 a fost unul dintre acestea, introdus de către producătorul chinez în cadrul unui eveniment inedit, în care s-a văzut destul de clar că focusul Huawei pentru modelul P9 cade pe camera foto. Este o strategie inspirată, pentru că funcția foto este una dintre cele mai utilizate la un smartphone la nivel global. Așa că tot buzz-ul făcut pe marginea sistemului dual camera, care exploatează la maxim potențialul lentilelor optice concepute în colaborare cu Leica, a fost unul foarte bine orchestrat.
Continuare articol …
Articol scris de Cristian Pop preluat de pe mobzine.ro